DEZE WEEK DI 23 - ZO 28 APRIL

DEZE WEEK DI 23 - ZO 28 APRIL

❤️ Word hartsvriend en krijg €2,50 korting op je filmkaartje! 
Tot gauw in jouw theater!

DINSDAG 19:30 LEZING VOET: HET ONTSTAAN VAN WEGEN IN NEDERLAND 
Nog  maar een paar generaties geleden was reizen door het land alleen aan de gegoede burgerij en de handelaren voorbehouden. Die situatie veranderde pas in de loop van de negentiende eeuw met de komst van de spoor- en tramwegen, de verbetering van het wegennetwerk en het verschijnen van (motor)fietsen en automobielen in het straatbeeld.

De lezing wordt verzorgd door Paul Brood en Martin Berendse, auteurs van de Historische Wegenatlas NL, een uitgave van WBooks.

WOENSDAG 20:15 UNE BELLE COURSE | 12+ ⭐️ NIEUW ⭐️
De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

DONDERDAG 20:15  THE PROMISED LAND | 16+
Historisch drama over de vaderloze kapitein Ludvig von Kahlen (Mads Mikkelsen), die ervan overtuigd is dat zijn vader van adel was en hij daarom recht heeft op een stukje land. 1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij.

VRIJDAG & ZONDAG 20:15  DE TERUGREIS | 9+
Jaap (Martin van Waardenburg) is al bijna 50 jaar samen met Maartje (Leny Breederveld). Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is.

ZO 28 APR 10:00 FAMILIEFILM VOS EN HAAS REDDEN HET BOS | AL
Er gebeuren vreemde dingen in het bos.
Uil is verdwenen en ’s nachts is er uit het niets een groot meer verschenen dat het bos bedreigt. Hebben die twee met elkaar te maken? Vos en Haas beginnen aan een spannend avontuur om Uil te vinden, terwijl hun achtergebleven vrienden vechten tegen het stijgende water. Zullen Vos en Haas Uil op tijd vinden? Zal het bos gered worden?

ZO 28 APR 14:30 GROENKIJKERS ism NVWC 
Naprogramma met Theatergroep Gouden Haas: De Groene Kliniek
Een film over liefde, verwondering, verdriet en hoop, met theatraal nagesprek: last van avocadoschaamte, treintrots, milieumelancholie, eco-woede, of biodiversiteitsverliesverdriet? De theatrale installatie De Groene Kliniek van De Gouden Haas is de eerste fysieke ‘safespace’ ter wereld waar je bij een deskundig team van psychologen terecht kan met je kleine of grote klimaatzorgen.

Tot gauw in jouw theater
Tickets > https://www.theaterdefranscheschool.nl/programma 

Vorige
Vorige

FILMS MEI

Volgende
Volgende

DEZE WEEK DI 16 - ZO 21 APRIL